ACtronics breidt uit met nieuw pand

Het Almelose auto-elektronica revisiebedrijf ACtronics heeft per 1 januari 2022 haar vestiging in Almelo uitgebreid met een nieuw kantoorpand. Het huidige pand aan de Bornerbroeksestraat is in zijn geheel ingericht tot een toekomstbestendige revisielocatie, terwijl het kantoorpersoneel is verhuisd naar de nieuwe locatie er pal tegenover.

Groeiende vraag

Voor algemeen directeur Leon Kleine Staarman begint hiermee een nieuw hoofdstuk in de 17 jarige geschiedenis van ACtronics. “Sinds de verhuizing naar ons huidige pand in 2012 is er veel veranderd. Niet alleen de vraag naar gereviseerde onderdelen is sterk gestegen, maar ook het aantal landen waar we actief zijn is gegroeid. In bepaalde landen is het bijvoorbeeld vanuit de wet vastgelegd dat bedrijven eerst een tweedehands of gereviseerd onderdeel moeten aanbieden aan hun klanten alvorens een nieuw onderdeel wordt gebruikt. Dit om zo de circulaire economie te stimuleren,  een behoefte waarin wij perfect kunnen voorzien. De vraag neemt dus sterk toe en daar spelen we op in”.

Geautomatiseerde revisielijnen

Een gereviseerd onderdeel van ACtronics is niet alleen goedkoper en duurzamer, maar ook kwalitatief doet het product niet onder voor nieuw, wil de ambitieuze Kleine Staarman benadrukken. “ACtronics heeft zich enkele jaren geleden als doel gesteld om in 2023 het best gereviseerde elektronische onderdeel op de markt aan te kunnen bieden.” Dat dit niet alleen een droom, maar ook werkelijk is, bewijzen de grotendeels geautomatiseerde en gestandaardiseerde processen die op dit moment al voor een deel van de ABS-units en instrumentenpanelen gevolgd worden. Kleine Staarman: “Begin vorig jaar hebben we de eerste revisielijnen in gebruik genomen. Deze hightech apparaten zorgen ervoor dat we met de hoogst mogelijke precisie het defect in het onderdeel kunnen verhelpen. Dit gebeurt allemaal seriematig, net zoals bij een OEM bedrijf!”

Al snel na de ingebruikname van de revisielijnen bleken de uitkomsten meer dan goed. De kwaliteit van het product is hoger en de doorlooptijd een stuk korter. Om met de groeiende vraag mee te gaan kiest ACtronics er dus voor om zichzelf te blijven ontwikkelen, wat betekent dat de huidige vestiging gereed is gemaakt om de doelstellingen te behalen. In bijna het gehele bedrijf zijn ESD-vloeren gelegd (vloer vrij van statische lading) en in de loop van het jaar worden verschillende nieuwe revisielijnen in gebruik genomen. De eerste nieuwe geautomatiseerde lijn is deze maand opgeleverd.

Kantoorpersoneel verhuist naar nieuwe locatie

Voor het kantoorpersoneel is er ook het een en ander veranderd. Tegenover de huidige locatie aan de Twentepoort-Oost heeft ACtronics een bestaande kantoorpand gekocht. Ondanks corona en het feit dat een groot deel van het kantoorpersoneel deels thuiswerkt, is het voor Kleine Staarman een logische keuze. “Als bedrijf vinden we het belangrijk dat we een inspirerende plek voor ons personeel kunnen aanbieden, een plek waar je altijd terecht kan. Nieuw bouwen naast ons hoofdkantoor is vanwege de hoge prijzen en lange aanlooptijden in de bouw op dit moment geen optie, dus toen onze ‘buren’ het pand te koop zetten, kwam eigenlijk het perfecte alternatief beschikbaar. De bovenste etage is inmiddels door onze marketing en onze ICT-afdeling in gebruik genomen. De andere verdiepingen zijn op dit moment nog in gebruik door andere huurders, maar op niet al te lange termijn zal ons andere kantoorpersoneel (administratie en klantenservice) ook de oversteek maken naar de nieuwe locatie”, sluit Kleine Staarman af.