ACtronics Achterhoek Rally 2021 gaat niet door

ALMELO/EIBERGEN - De ACTRONICS ACHTERHOEK RALLY gaat in 2021 wederom niet door! Dit keer gooit de gemeente roet in het eten en zullen de rallyteams wederom niet van start kunnen gaan voor de 2e editie van de ACtronics Achterhoek Rally. En dat is flink balen!

Ongekende domper

Volhouden blijkt geen garantie voor succes. De voorbereiding voor de rally lopen al een jaar en tot nog toe was er geen vuiltje aan de lucht. Daar waar vorig jaar corona roet in het eten gooide en de gemeente het niet aandurfde, is er dit jaar opnieuw vroegtijdig en transparant gecommuniceerd over de plannen. Er is dan ook aan alle eisen voldaan en tot voor twee weken geleden leek alles door te kunnen gaan. Dat nu, vier weken van te voren alsnog de vergunning niet wordt verleend komt dan ook als een grote verrassing en is een grote domper voor alle betrokkenen. “We vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente de organisatie zo lang aan het lijntje heeft gehouden”, aldus Niek Bragt, Commercieel Manager van ACtronics. “De moeite, tijd en energie die door de vele vrijwilligers in de rally is gestoken, wordt nu ter elfder ure te niet gedaan, om nog maar niet te spreken over de landelijke promotieactiviteiten die het hele jaar door al lopen. Rallyliefhebbers in het hele land zijn aangeschreven en uitgenodigd om naar de gemeente Berkelland te komen. RTL7 wilde komen filmen, allemaal publiciteit voor het evenement en de gemeente. Dat het besluit nu zo dichtgetimmerd is, maakt dat we ons grote zorgen maken over de voortgang van toekomstige evenementen in de rallysport. In Berkelland is het in ieder geval duidelijk: daar is de rode loper ingetrokken.

We hebben grote bewondering voor de professionaliteit van de organisatie en haar vrijwilligers en danken haar voor het grote doorzettingsvermogen die de afgelopen jaren is getoond. Eerst corona, en nu uit onverwachte hoek deze tegenslag. Zonde dat een initiatief als deze op zo’n manier een halt is toegeroepen”, sluit Bragt af.

Over ACtronics

Als hoofdsponsor heeft ACtronics haar naam verbonden aan de Achterhoek Rally. Samen met de organisatie zijn kosten nog moeite gepaard om een prachtig evenement neer te zetten waar Berkelland trots op kan zijn. ACtronics is specialist in de revisie van automotive elektronica en opereert vanuit haar onderneming in Almelo op de Europese markt. Met meer dan 40.000 klanten in 13 landen is ACtronics een marktleider in haar sector en reviseert het jaarlijks vele duizenden componenten zodat ze duurzaam hergebruikt kan worden. Bij de ACtronics groep werken 200 medewerkers met hart voor de automotive sector.

Voor de pers

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, dan kan er contact opgenomen worden met Gerben Slomp van de afdeling Marketing. Klik hier om een e-mail te sturen