Even voorstellen: Michael Weiss!

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen Michael?
Uiteraard! Ik ben 42 jaar oud en heb twee kinderen. De ene is 8 jaar en de andere is 5 jaar. Ik woon in Landau, vlakbij de Franse grens. In het dagelijks ben ik de trotse eigenaar van een Fiat dealerbedrijf met 20 werknemers (Fiat Weiss).
Hoe lang ben je al in de rallysport actief en hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Ik heb in 2003 een Lancia Delta Integrale Evo gekocht. De auto heb ik in 2011 omgebouwd naar een Groep A rallyauto. Daarna ben ik twee jaar lang actief als navigator geweest en begon het steeds meer te kriebelen om zelf ook achter het het stuur te kruipen. Mijn eerste rally als coureur was in 2015, tijdens de Nibelungen Rallye met een Abarth 500 Assetto Corse!

Wat is voor jou het grootste plezier dat je uit rallyrijden haalt?
De adrenaline die je eruit haalt! Daarnaast vind ik de verscheidenheid aan proeven en omgevingen heel gaaf!

Je staat samen met je navigator aan de start met een Abarth Grande Punto S2000. Zou je wat over die auto kunnen vertellen en waarom deze auto je zo aanspreekt?
Ik heb de auto in augustus 2019 in Frankrijk gekocht en was altijd al groot fan van de auto. Het geluid, de vierwielaandrijving, het aanzuigen van de 2 liter motor, prachtig! De auto is inmiddels helemaal gereviseerd. In onze werkplaats kwamen we er namelijk achter dat de auto wel wat aandacht nodig had, waardoor we hem helemaal onder handen hebben genomen. Inmiddels hebben we al enkele testritten gemaakt. Op 12 september hebben we de auto voor het eerst ‘echt’ gebruikt tijdens de ADAC Rallye Kohle & Stahl, als voorbereiding op de ACtronics Achterhoek Rally.

Wat is je mooiste rallyherinnering die je tot nu toe hebt?
Dat was vorig jaar tijdens de Rally Internazionale del Casentino in Italiè. Een proef van 40 kilometer middenin de nacht. Echt geweldig!

Jullie gaan je eerste wedstrijd in Nederland rijden. Waarin de rallywegen in Achterhoek ten opzichte van de voor jullie bekendere wegen in Duitsland denk je? Verwacht je dat je hieraan zult moeten aanpassen?
Ik heb al enkele video's bekeken. Ik ben toch wel wat gespannen... De rally heeft namelijk het nodige onverhard. Het zal heel erg interessant en leerzaam worden!

Door de coronastop was het niet mogelijk om rally’s te gaan rijden. Hoe zijn jullie deze periode doorgekomen? Hebben jullie bijvoorbeeld aanpassingen aan de auto doorgevoerd, of hebben jullie nog aan testdagen meegedaan?
Mijn laatste rally was begin maart. Daarna hadden we dus een ´pauze´. Er was natuurlijk nog genoeg te doen, want de rallyauto verdient dan ook wel wat aandacht. Daarnaast ben ik ook gaan tennissen in die periode. Ik heb mijn eerste rally er echter alweer opzitten, want eind juli heb ik de Rally di Alba in Italië gereden!

Afbeelding: Wolfgang Schawartz

Om in deze aparte tijd de rally gewoon te kunnen volgen, wordt de gehele rally via Facebook gelivestreamd!