Even voorstellen: de equipe Foldesch-Benning!

Net als een aantal andere deelnemers stond de equipe Daniel Foldesch met navigator Alexander Benning onlangs aan de start in het Duitse Nohfelden voor de ADAC Rallye Köhler & Stahl. We vroegen rijder en navigator om zichzelf voor te stellen!

Zouden jullie wat over jezelf kunnen vertellen?
Zekers! We wonen allebei in Oberhausen en zijn sinds 2018 actief lid van Renngemeinschaft Oberberg e.V.. Daniel is 41 jaar en elektrotechnisch ingenieur van beroep. Alexander is 46 jaar en is ook ingenieur van beroep.

Hoe lang ben je al in de rallysport actief en hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Daniel is actief sinds 2007 en Alexander sinds 2017. Alexander was in de periode voor 2017 gepassioneerd fotograaf en bezocht hiervoor rally's in heel Europa.

Wat is voor jou het grootste plezier dat je uit rallyrijden haalt?
De rally zelf natuurlijk - de snelheid, de precisie, de voorbereiding, het schrijven van de pacenotes, de perfecte interactie in de auto. Dit alles, in combinatie met de ongelooflijke teamspirit van onze groep. De vriendschappen binnen de rallyfamilie, is wat het allemaal compleet maakt voor ons!

Je staat samen met je navigator aan de start met een Citroën DS3 R3. Zou je wat over die auto kunnen vertellen en waarom deze auto je zo aanspreekt?
We zijn in 2017 begonnen met een verouderende Xsara en dat ging eigenlijk verbazingwekkend goed. De droom was om over te stappen op de DS3. We maakten deze droom eind 2018 werkelijkheid en konden de voormalige WRC3-auto van Simone Tempestini aanschaffen. Met veel liefde en passie hebben we de auto helemaal klaargestoomd, iets wat we voor de buitenwereld in eerste instantie nog geheim hebben gehouden. We zijn in die periode echt van onze 'baby' gaan houden. Het moment dat we de auto in 2019 tijdens het liefdadigheidsevenement Smile per Mile in Helmond aan het publiek konden presenteren is voor ons onvergetelijk. Fantastisch was dat!

Wat is je mooiste rallyherinnering die je tot nu toe hebt?
Een van de mooiste ervaringen tot nu toe, naast de onvergetelijke 1e rally in 2017, was zeker onze 1e klasse-overwinning met de DS3 tijdens de Potzberg Rallye 2019. Dat bracht bij ons een ongelooflijk geluksgevoel teweeg.

Jullie gaan je eerste wedstrijd in Nederland rijden. Waarin de rallywegen in Achterhoek ten opzichte van de voor jullie bekendere wegen in Duitsland denk je? Verwacht je dat je hieraan zult moeten aanpassen?
We hebben een hechte vriendschappelijke relatie met Nederland. Het concept van de rally en de klassementsproeven zijn volgens ons vergelijkbaar met die in Duitsland en we kijken er erg naar uit. We zijn erg blij dat we hier voor het eerst kunnen starten!

Door de coronastop was het niet mogelijk om rally’s te gaan rijden. Hoe zijn jullie deze periode doorgekomen? Hebben jullie bijvoorbeeld aanpassingen aan de auto doorgevoerd, of hebben jullie nog aan testdagen meegedaan?
We hebben wat reparaties en aanpassingen gedaan aan de DS3. Daarna hebben we hebben een intensieve testdag gehad. Gelukkig konden we afgelopen zomer na de lange pauze de Fischereihafen Rallyesprint in de Bremerhaven betwisten. Na een succesvolle 5e plaats algemeen zijn we dan ook helemaal klaar voor ons Nederlandse rallyavontuur denken we!

Om in deze aparte tijd de rally gewoon te kunnen volgen, wordt de gehele rally via Facebook gelivestreamd!