Volvo - Magneti Marelli Gasklephuizen

Volg je bestelling via Track & Trace

Revisie

Wij reviseren het door u opgestuurde onderdeel. Indien het onderdeel niet defect is berekenen we (diagnose) testkosten

Veelvoorkomende problemen

 • Fault code ECM – 917F
 • Fault code ECM – 9190
 • Fault code ECM – 91A7
 • Fault code ECM – 91B7
 • Motor loopt slecht stationair
Professionele revisie
15+ jaar ervaring
24 maanden garantie
Volledig kwalitatief alternatief
Technische ondersteuning
Betaalbare prijs

Klantbeoordelingen

Dit is wat anderen over ons zeggenVolvo - Magneti Marelli gasklephuis repareren?

Volvo Magneti Marelli is te vinden in diverse modellen van Volvo zoals C70 I, S60, S70, V70 I, V70 II en XC70. Het gasklephuis kan diverse problemen veroorzaken door een defect aan het ETM, sensoren of gasklep.

Revisie van een Volvo Magneti Marelli gasklephuis

Gasklephuis bestaat uit drietal componenten het gasklephuis, gasklep en positiesensoren. Deze drie componenten zorgen ervoor dat de gasklephuis optimaal kan functioneren. Wilt u alleen componenten laten reviseren? ACtronics neemt alleen de gehele gasklephuis aan, omdat uit eigen ervaring leert dat ook andere componenten defect kunnen raken.

Mogelijke defecten en Volvo Magneti Marelli

Bij het verschijnen van het motorstoringslampje kunnen er diverse problemen zich voordoen die wijzen naar het ETM. De positiesensoren aan beide zijden van het gasklephuis veroorzaken diverse problemen en sensoren zijn daarom ook een bekend zwak punt. De sleepcontacten zijn gevoelig voor slijtage en de sensoren slijten in om goed te kunnen functioneren. Door dit probleem wordt de huidige positie van het gasklep niet goed doorgegeven en ontstaan er diverse andere problemen.

De Volvo Magneti Marelli kan de volgende foutcodes genereren:

ECM – 91B7

 • Slechte / geen voeding van het gasklephuis;
 • Slechte verbinding accupolen of slecht geladen accu;
 • Defect in gasklephuis zelf;

ECM – 91A7

 • Vervuilde of vastzittende gaskleppositiesensor;
 • Slechte verbinding accupolen of slecht geladen accu;
 • Defect in gasklephuis zelf;

ECM – 9190

 • Slechte / geen voeding van het gasklephuis;
 • Slechte verbinding accupolen of slecht geladen accu;
 • Defect in gasklephuis zelf;

ECM – 917F

 • Deze foutcode wordt getriggerd door een gemeten verschil tussen de huidige stand van het gaspedaal en de huidige gaskleppositie;

Meer weten over de techniek, defecten en revisieproces? Lees dan het Volvo Magneti Marelli kennisartikel.

Revisie van Volvo Magneti Marelli

Bij binnenkomst van het gasklephuis wordt er als eerste een entry-test uitgevoerd. Er moet tenslotte als eerste vastgesteld worden of het gasklephuis defect is. Onze eigen ontwikkelde testomgeving simuleert of het gasklephuis nog werkt. Bij een defect gaat de mechatronica-afdeling met het gasklephuis aan de slag.

Het volledige gasklephuis wordt door de revisie-afdeling gedemonteerd en alle componenten worden vervangen of behandeld. Om het gasklephuis in nieuwstaat te leveren worden er onderdelen gebruikt die aan OE-specificatie voldoen.

Positiesensoren van Volvo Magneti Marelli geven vaak diverse problemen. ACtronics heeft een oplossing bedacht om sensoren te verbeteren ten opzichte van het origineel. Hiervoor zijn sensoren ontwikkeld die gebruik maken van het Hall-effect.

Als de sensoren opnieuw zijn geplaatst wordt er een uitgebreide eindtest uitgevoerd. Onze eigen testomgeving helpt bij het testen op het gebied van voltages, signalen en CAN-berichten.

Gasklephuis laten reviseren door ACtronics?

Wil je een Volvo Magneti Marelli of een andere gasklephuizen laten reviseren? Via onze website kunt u snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod met gasklephuizen van de bekende merken en modellen zoals: VAG - ETV (036.62M) & Bosch DV-E (2701).

Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.