Bosch PSG 5 (EDU from VP30 / VP44)

Registreer of log in om prijzen te zien

Bosch PSG 5 (EDU from VP30 / VP44) - ECU Reparatie
Door te kiezen voor revisie van dit onderdeel, bespaar je 1 kg aan grondstoffen.

Veelvoorkomende problemen

 • Voertuig start niet meer
 • Motor slaat af
 • Voertuig heeft geen vermogen
 • Foutcodes 01318 & 0526
 • Foutcodes 1600 & 1690
 • Foutcodes P1220, P1335, P1630, P1631
 • Foutcodes P1564, P1664 & P1665

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bestel uit voorraad; morgen in je werkplaats

Snel en eenvoudig: bestel jouw onderdeel direct uit voorraad. Wij vragen statiegeld dat je terug krijgt zodra je jouw defecte onderdeel naar ons opstuurt. Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis.

Wij reviseren het originele onderdeel

Meld je onderdeel eenvoudig aan. Stuur hem op of laat hem ophalen door onze pick-up service. Met de hoogst mogelijke zorg gaan wij aan de slag om jouw onderdeel te reviseren. Binnen enkele dagen ontvang je het onderdeel terug in je werkplaats, met 2 jaar garantie.

BOSCH PSG 5 (EDU FROM VP44) laten repareren?

De Bosch PSG 5 (VP44) is terug te vinden in verschillende merken en modellen zoals: Audi, Ford en Volkswagen. Wat zal een bestuurder merken van een defecte ECU? Bij een storing motormanagementsysteem zal motorstoringslampje (MIL) gaan branden en kan de auto problemen hebben met het goed functioneren, de auto kan schokken, niet meer starten of slaat uit.

Veel voorkomende klachten en defecten

Door problemen met de ECU kunnen er diverse klachten en storingen ontstaan in de auto. De klachten in de werkplaats komen aan het licht tijdens het uitlezen van foutcodes, het meten van live-data en het aan de hand van het stroomloopschema controleren van de bedrading, voedingsspanningen en massa’s. Met name het controleren van de in- en uitgaande signalen van de ECU is belangrijk omdat hierbij de meeste problemen voorkomen.De uiteenlopende klachten kunnen gekoppeld worden aan een defecte ECU. De defecten ontstaan door trillingen en zorgen ervoor dat bondjes en componenten op de printplaat loslaten.

Aantal veelvoorkomende foutcodes voor Bosch PSG 5:

 • 01318 & 0526
 • 1600 & 1690
 • P1220, P1335, P1630, P1631
 • P1564 & P1664

Effect op andere onderdelen

Met een defecte ECU-unit kunnen er problemen ontstaan aan andere onderdelen in de auto. De aansturing van de motor kan niet meer goed regelt worden en daardoor loopt de auto niet goed of wil de auto niet meer starten. Ook de aansturing van de ECU naar andere units kunnen er problemen ontstaan en kunnen er foutmeldingen worden gegenereerd op de ABS-unit of TCU.

Risico’s van het defect?

Risico's zijn afhankelijk van het defect dat is ontstaan aan de unit. De klachten die zich voor kunnen doen zijn het afslaan van de motor, niet meer starten en het voertuig heeft te weinig vermogen. Bij defecten of problemen brandt vaak het MIL (motorstoring) lampje in de auto.

Bosch PSG 5 revisie

Voor de Bosch PSG 5 (VP44) heeft ACtronics een revisie oplossing beschikbaar. Voordat een onderdeel wordt ingestuurd is het van belang om een goede diagnose te stellen in de werkplaats. Door een goed omschreven diagnose kunnen wij het probleem sneller oplossen.

ECU-unit of andere onderdelen laten reviseren?

Wil je een Bosch PSG 5 of een andere ECU laten reviseren? Via onze website kunt u snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod met ABS-units van de bekende merken en modellen zoals: Delphi Delco Multec HSFI-2.x en Magneti Marelli IAW 59F 59M-5AF-5AM.

Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Klantbeoordelingen