Bosch 5.3 ABS units

Veelvoorkomende problemen

  • Geen communicatie met ABS mogelijk

Hoe wij werken

Wij reviseren het door jou opgestuurde onderdeel. Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Aanbod geldt uitsluitend voor garages en dealers en niet voor particulieren.

Revisie expert
15+ jaar ervaring
24 maanden garantie
Volledig kwalitatief alternatief
Technische ondersteuning
Betaalbare prijs

Klantbeoordelingen

Dit is wat anderen over ons zeggen

Een Bosch 5.3 laten repareren?

Bosch GmbH, marktleider op het gebied van ABS-systemen, heeft in de loop der jaren diverse ABS-units op de markt gebracht. De Bosch 5.3 is de voorganger van de meer bekende Bosch 5.7, welke bij veel automerken is terug te vinden onder de motorkap. Denk bijvoorbeeld aan Audi, Fiat, Opel en Peugeot. Brandt het ABS/ESP lampje op het instrumentenpaneel? Dan is deze ABS-unit wellicht defect. De problemen die zich voordoen bij de Bosch 5.3 hebben specifieke symptomen en kunnen door middel van een revisieoplossing van ACtronics gerepareerd worden.

Mogelijke defecten en foutcodes Bosch 5.3

De ABS-unit raakt in veel gevallen defect door de temperatuurschommelingen en trillingen die veroorzaakt worden door het motorblok en/of de aandrijflijn. Aangezien de ABS-unit vaak gemonteerd zit onder de motorkap, wordt de ABS ECU hier veelvuldig aan blootgesteld.

De defecten die ontstaan als gevolg van bovenstaand verhaal, zijn zeer divers. Echter, communicatiefouten komen bijzonder vaak voor bij een Bosch 5.3. Mocht er dus geen communicatie meer mogelijk zijn: stuur de unit dan op ter revisie. Verder zien we zo nu en dan ook klachten met betrekking tot de wielsensoren. Controleer in dat geval wel eerst goed de sensoren en magneetringen: vervuiling en/of beschadigingen kunnen voor vreemde storingen zorgen! Het schoonmaken van deze onderdelen kan in bepaalde gevallen de storing compleet verhelpen. Hieruit blijkt dus wel dat het heel belangrijk is om eerst een goede diagnose te stellen, voordat een unit ter revisie wordt opgestuurd.

Revisieoplossing voor de Bosch 5.3

Hoe gaat de revisie van een ABS-unit bij ACtronics eigenlijk in zijn werk? Het begint allemaal bij de entry-test: voordat een unit het complete revisietraject doorloopt, wordt er eerst vastgesteld of de ABS-unit problemen heeft. Mocht de unit echt defect zijn, dan wordt de daadwerkelijke revisie gestart. Hierbij wordt de ABS-unit eerst compleet ontmanteld alvorens diverse (zwakke en/of defecte) componenten preventief vervangen worden. Op deze manier proberen we de kans op nieuwe problemen te minimaliseren. Zodra de unit weer geassembleerd is, wordt er een end-of-line-test gedaan. We simuleren hierbij de omstandigheden zoals deze in een rijdende auto voorkomen. We doen dit om er absoluut zeker van te zijn dat de ABS-unit weer als vanouds werkt. Alleen als dat het geval is, mag de unit weer terug naar de klant verstuurd worden: de ABS-unit kan weer ingebouwd worden.

ABS-unit laten reviseren door ACtronics?

Wil je een Bosch 5.3 of een andere ABS-unit laten repareren door ACtronics? Via onze website kun je snel en makkelijk een revisie-aanvraag indienen. Wij hebben een uitgebreid aanbod met ABS-units van de bekende merken en modellen zoals: Bosch 8 ABS & ATE MK20.

Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

OEM nummer