Oplossing voor Fiat P0352 Foutcode: Bobine-aansturing ontbreekt / Motor loopt niet op alle cilinders

Magneti Marelli IAW 59F / 59M / 5AF / 5AM - ECU's
Magneti Marelli IAW 59F / 59M / 5AF / 5AM

ECU's

Registreer of log in om prijzen te zien

Betekenis Fiat P0352 Foutcode

De OBD-II foutcode P0352 die bij verschillende modellen van de voormalige FIAT SpA Groep kan worden uitgelezen, staat voor “Bobine B primair/secundair, onderbreking/massasluiting cilinder 2”. In dit artikel richten we ons op modellen die zijn uitgerust met een 1.2 liter 8V benzinemotor die vanaf 2000 in gebruik is genomen. Deze motor vind je onder andere in de volgende modellen:

Symptomen bij Fiat P0352 Foutcode

Zodra deze foutcode wordt opgeslagen, zal in veel gevallen het motorstoringslampje worden geactiveerd. Als dit niet het geval is, zal de bestuurder al snel een onregelmatig lopende motor opmerken die mogelijk niet op alle cilinders loopt. Ook kan de bobine-aansturing ontbreken.

Advies bij Fiat P0352 Foutcode

Als je de foutcode P0352 tegenkomt in combinatie met aansturingsproblemen van de bobine of problemen met de aansturing van de ontsteking bij de 1.2 liter Fiat-motor van het begin van deze eeuw, is de kans groot dat de ECU defect is. Het betreft hier de Magneti Marelli IAW 59F ECU. Elke unit heeft 2 ontstekingsdrivers, waarbij elke driver een bobine aanstuurt die de ontsteking verzorgt voor 2 cilinders (DIS-ontsteking). In sommige gevallen wordt deze foutcode samen met de OBD-II code P0351 uitgelezen. De ECU is vaak op de motor gemonteerd, bijvoorbeeld bij de Fiat Punto. Gezien de warmte en trillingen is dit geen ideale positie. Bij de Seicento is de IAW 59F ECU overigens op de linker chassispoot gemonteerd.

ACTRONICS heeft voor dit veel voorkomende probleem een revisieoplossing ontwikkeld die deze storing kan verhelpen. Ga naar de Magneti Marelli IAW 59F productpagina en plaats een revisie-opdracht. Wij doen de rest! Zo kun je er zelfs voor kiezen dat we het onderdeel bij je autobedrijf komen ophalen. Nadat we het onderdeel hebben ontvangen, gaan onze productspecialisten over tot het testproces om de storing te simuleren. Als we de storing in het onderdeel kunnen reproduceren, gaan we aan de slag om het onderdeel te herstellen. In de meeste gevallen is het onderdeel binnen twee werkdagen na ontvangst getest en gereviseerd om daarna teruggestuurd te worden naar jou. Uiteraard Plug&Play en met 2 jaar garantie. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!